Samsung Galaxy S4'ün bütün teknik detayları ve özellikleri

Samsung Galaxy S4 Özelliklerine Detaylı Bakış



Tüm dünyanın meraklı gözlerle beklediği Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S4, dün gece New York’ta düzenlenen Unpacked etkinliğiyle resmiyet kazanmış oldu.
Tasarım açısından selefi Galaxy S3’e oldukça fazla benzeyen S4, esneklik ve sağlamlık açısından başarısını kanıtlamış polikarbonat malzemeden üretilmiş. Batarya performansı ve ekran boyutlarının artmasına karşılık, 7.9 mm kalınlığıyla ve 130 gram ağırlığıyla dikkat çeken akıllı cihaz, yüzey verimliliğini etkin bir şekilde kullanıyor.
8 çekirdekli işlemcisiyle dönemin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasiteye sahip olan Samsung Galaxy S4, ARM’nin big.LITTLE mimarisini kullanıyor. Dört adet ARM Cortex A15 (1.6GHz), dört adet ise Cortex A7(1.2GHz) çekirdeğe sahip olan işlemci, bu iki yapıyı asla aynı anda çalıştırmıyor ve bu sayede büyük oranda pil tasarrufu sağlamış oluyor.28nm mimarisiyle üretilen ve daha az ısınan Exynos işlemci, arama yapmak ve internete girmek gibi temel işlemlerde yavaş çekirdekler, oyun oynamak ve video izlemek gibi işlemlerde ise güçlü çekirdekleri devreye alıyor.
4.99” boyutlarında 1080 x 1920 çözünürlükte Super AMOLED ekran 441ppi piksel yoğunluğuyla keskin bir görüntü kalitesi sunuyor. Corning Gorilla Glass 3 teknolojisiyle korunan ekran, eldivenle de rahatlıkla kullanılabiliyor.
2GB kapasiteli DDR3 RAM’i bünyesinde barındıran Galaxy S4, 16/32/64 GB dahili bellek seçenekleri sunuyor. Dahili hafızanın yetersiz kaldığı noktada devreye girecek olan microSD kart yuvasının kapasitesi ise 64 GB.
Arka yüzünde 13 megapiksel, ön yüzünde ise 2 megapiksel çözünürlükte kameraya yer verilen Samsung Galaxy S4, 1080p / 30fps video kaydı yapabiliyor. Dikkat çekici yazılımsal yeniliklerle desteklenen 13 megapiksel çözünürlükteki kamera Sound and Shot, Dual Camera, Eraser ve Drama gibi farklı ihtiyaçlara yönelik çözümler barındırıyor. Galaxy S4’ün kamera özelliklerine detaylı bir bakış için buradaki konumuzu ziyaret edebilirsiniz.
Üzerinde 8 adet sensor barındıran akıllı cihaz ivme ölçer, barometre, jiroskop ve termometre gibi işlevlere de sahip. Bir dönemim vazgeçilmez bağlantı aracı kızılötesi yuvasını tekrardan hayatımıza dahil eden Galaxy S4, bu arabirimi uzaktan kumanda işlevi için kullanacak.
Group Play özelliği sayesinde dinlemekte olduğunuz şarkıyı yakınınızdaki diğer S4’lerle paylaşabilir, onları stereo hoparlörler gibi kullanabilirsiniz. Asphalt 7 ve Gun Bross 2 gibi oyunları da bu işlev sayesinde karşılıklı oynayabilmek mümkün.
Bir diğer yazılımsal yenilik olan S Translate, akıllı telefonunuzu çevirmen gibi kullanabilmenize olanak sağlıyor. Mesajları ve e-postaları farklı diller arasında çevirebilen bu uygulama, metni konuşmaya veya konuşmayı metine tercüme edebiliyor. S Translate uygulamasının destek verdiği diller; Çince, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japonca, Korece, Portekizce, İspanyolca ve İngilizce.
Smart Scroll ve Smart Pause isimli akıllı göz takip sistemi Galaxy S4’ün öne çıkan özelliklerinden bir tanesi. Smart Scroll işlevi adından da anlaşılacağı üzere göz hareketlerinizi algılayarak sayfayı aşağı kaydırma, bir sonraki fotoğrafa geçme yada bir sonraki sayfaya geçme gibi işlemleri gerçekleştiriyor. Smart Pause ise gözleriniz akıllı telefonunuzun ekranında olmadığı anlarda izlemekte olduğunuz videoyu duraklatma görevine sahip.
Tasarım açısından farklılık yaratmasa da donanımsal açıdan beklentileri karşılayan Galaxy S4, yazılımsal yeniliklerle beraber farklı bir kullanıcı deneyimi sunacak gibi görünüyor. Samsung Galaxy S4, Nisan ayının sonlarından itibaren 155 farklı ülkede 327 operatör tarafından satışa sunulmuş olacak.
Samsung Galaxy S4 Özellikler:
  • 4.99″ boyutlarında 1080 x 1920 Super AMOLED HD ekran
  • 1.6GHz 8 çekirdekli işlemci
  • 2GB DDR3 RAM
  • 13 megapiksel arka , 2 megapiksel ön kamera
  • 16GB, 32GB, 64GB bellek seçenekleri ve microSD(64GB) hafıza kartı yuvası
  • Android 4.2.2 JellyBean işletim sistemi
  • Bluetooth 4.0
  • 4G LTE erişimi
  • kızılötesi yuvası
  • MHL 2.0
  • A-GPS ve GLONASS desteği
  • 2600mAh batarya
  • 136.6mm x 69.8mm x 7.9mm boyutlar ve 130 gram ağırlık
  • Siyah ve beyaz renk seçenekleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder