Geekbench Nedir ve Ne işe yarar ?

Teknolojiyi yakından takip eden biriyseniz, bir çok blog ve haber sitesinde “Geekbenck Skoru” denilen bir tabir duymuşsunuzdur. Ben de bu konuda sizlere yardımcı olmak adına bugünkü yazımda, hem Geekbench’in ne olduğunu hem de AppStore uygulamasını sizler için inceleyeceğim.

Geekbench Nedir? Ne işe yarar?
Geekbench, her platformda bulunan ve cihazların performansını farklı kriterler üzerinden değerlendirerek skor haline getiren 3.şahıs bir yazılım. Dört ana başlık altında değerlendirme yaparak, ortalama bir sonuç oluşturuyor. Geekbench’i kullananlar tarafından toplanan bu veriler de internet üzerinden paylaşılarak, farklı cihazlar arasındaki performanslar ölçülüyor.
Geekbench Skorunun bir diğer önemi ise; günümüzde var olan yüksek kapasiteli cihazlar. Şuan kullanılan uygulamaların çoğu, cihazların tek işlemcisi tarafından kontrol ediliyor. Bu sebepten bir uygulamaya bakarak, iki cihaz arasında performans karşılaştırması yapmak yanlış olur. Ancak Geekbench, bütün işlemci ve çekirdekleri kullanarak hesap yapıyor. Dolayısıyla ortaya gerçek bir sonuç çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder