Facebook Alan Adı (Domain) Almak


Bildiğimiz gibi facebook profillerimiz www.facebook.com/ kısmından sonra rakamlarla doludur ve biz bu kısıma kendi ismimizi yada nick name imizi, yani bir şekilde bizi tanımlayacak kullanıcı ismi almayı isteriz. Böylece facebook profillerimize erişilebilirlik daha kolay hale gelir. 

Gelelim alan adını alma kısmına. Öncelikle hem kendi profillerimiz için hem de sayfalarımızın profilleri için alan ismi alabileceğimizi hatırlatmakta fayda var. İkisini de şimdi anlatacağım. 

www.facebook.com/username  adresine gidiyoruz.



Resimde gördüğümüz ilk kısımdan kullanıcı profillerimizi düzenleyebiliriz. İkinci kısımdan ise sayfamızın profilini düzenleyebiliriz. Aslında kendi profilimizi facebook sağ üstte bulunan çark simgesine tıklayıp genel bölümünden de düzenleyebiliriz. Zaten resimdeki "Edit Username" kısmına tıklarsanız o kısma ulaşırsınız.

Gelelim ikinci kısma. Bu kısım sayfamızla ilgili. Bu kısımda sayfa adı yazan yerden sayfamızı seçiyoruz ve aşağıdaki resimdeki gibi bölüm açılıyor.



Buradaki kırmızı kısımdan seçtiğimiz sayfamıza istediğimiz ismi veriyoruz ve alınabilirliği kontrol et diyoruz. Eğer istediğiniz alan ismi boşsa zaten bu şekilde alıp kaydedebilirsiniz.


Soru ve görüşlerinizi yorum kısmına belirtebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder